Tips & tricks voor de perfecte concealer!

Tips & tricks voor de perfecte concealer!

Concealen is een belangrijke stap in het bereiken van een perfecte teint, maar het is zeker niet de gemakkelijkste. Van formules tot aanbrengmethodes en hulpmiddelen, het kan veel zijn om te verwerken. Maar no worries, want ik ben er om jou te helpen camoufleren als een echte pro!

LESS IS MORE

Het kan heel verleidelijk zijn om een laagje product aan te brengen in de hoop een puistje te camoufleren, maar als je dat doet, vestig je juist meer aandacht op het plekje. Houd het licht en natuurlijk voor het beste resultaat. Als je echt het gevoel hebt dat je extra laagjes nodig hebt, zorg er dan voor dat je het product ruim de tijd geeft om in te werken op de huid voordat je meer aanbrengt.

 

CONCEALER IS GEEN ‘ONE SIZE FITS ALL’

Onze concealers zijn geschikt voor elk huidtype, maar ze hebben ook hun eigen specialiteiten. Oil Free Camouflage is geweldig voor iedereen met een vette huid, omdat het een dikkere formule is die niet zal verschuiven en Under Eye Concealer is perfect voor drogere huidtypes vanwege de romige, hydraterende ingrediënten. Denk eraan dat je uw concealer kiest op basis van jouw huidtype en behoefte aan camouflage.

 

PREP & SET

Dit zijn zulke belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat je harde werk de hele dag blijft zitten. 

Als voorbereiding gebruik je best een hydraterende oogverzorging om je huid glad te maken en te hydrateren.

Om af te werken kun je altijd een traditioneel setting powder of setting spray gebruiken, maar ik ben vooral fan van de Pressed Base om te setten. Het is al je perfecte kleur en de semi-matte formule smelt perfect op de huid.

 
 

KIES JOUW KLEUR

De kleur concealer die je kiest, hangt af van datgene wat je wilt verdoezelen. Onder je ogen gebruik je best een concealer die één à twee tinten lichter is dan je foundation, terwijl je voor je gezicht best voor dezelfde kleur als je foundation gaat.

Heb je oneffenheden die je extra goed wilt verbergen? Dan kun je deze kleurcorrigerende concealer aanbrengen onder je huidkleurige concealer:

  • Gebruik geel om milde roodheid, roze huid en zwarte, blauwe en paarse blauwe plekken weg te nemen.
  • Gebruik groen om ernstige roodheid van puistjes, littekens, portwijnvlekken en couperose te verzachten.
  • Gebruik paars om gele, grijze en groene bloeduitstortingen te camoufleren en de vale teint op te helderen.
  • Gebruik een neutrale kleur om algemene huidonzuiverheden, donkere kringen onder de ogen te camoufleren.
 

ANDERE PRODUCTEN

Wanneer je bijvoorbeeld nog extra producten zoals blush of bronzer aanbrengt, moet je rekening houden met de zones die je net hebt gecamoufleerd. Ga nooit agressief te werk met je kwast zodat je de camouflage niet wegveegt of verplaatst. Denk er in plaats daarvan aan om te deppen en te stippelen voor een verbluffend eindresultaat.

Heb je toch nog vragen? Contacteer me dan gerust.

Wil je liever weten welke texturen bij jouw huid past? Welke kleuren mooi passen bij jou? Een techniek aanleren die je thuis gemakkelijk zelf kan hanteren? Kijk dan zeker eens in onze online agenda en plan een make-up workshop in.

Veel make-up plezier!

Lieve groetjes,

Emma

 
 

ZIT JE NOG MET EEN VRAAG?

AARZEL DAN ZEKER NIET OM ONS HIER TE CONTACTEREN!

© Belle Vie Schoonheidssalon